Mommyhelp Te sem vagy egy Bree Van de Kamp? Egy weboldal megmutatja, mit főzz abból, ami a hűtődben van
Egy weboldal megmutatja, mit főzz abból, ami a hűtődben van

Egy weboldal megmutatja, mit főzz abból, ami a hűtődben van

2020 április 8.

Elképzelhető, hogy idén megéljük a valaha volt/lesz leghosszabb iskolai, óvodai szünetet, amihez minden kisgyermekes szülő felkötheti azt a bizonyost.

Mindenkinek más jelenti most a legnehezebb feladatot az otthoni munka, iskola, háztartás és gyerekszórakoztatás mellett, de az az egy biztos, hogy sok szülő próbál a legkeményebben helyt állni ezekben a napokban.

Számomra megmondom őszintén az egyik legnagyobb kihívás az, hogy napi legalább ötször ételt varázsoljak az asztalra minél rövidebb idő alatt, olyan módon, hogy ne ezt tegye ki a napom 70%-át, persze beleértve ebbe a romeltakarítást is. Ennek az az egyik oka, hogy nincsenek is olyan képességeim hozzá, mint Breenek a Született feleségekből. De azért a tea, pirítós, rántotta repertoárnál erősebb vagyok.

Volt alkalmam konyhai képességeimet fejleszteni mióta anya vagyok, mert extra nagy étvágyú családom van. A 8 évesem másfélszeresét fogyasztja, mint én és a 4 évesem is megközelíti az adagomat. Így nem igazán van értelme eltenni a lábasokat egyik napról a másikra, nehéz lazítani a minden napi főzésen most, hogy mindenki itthon van.
A napokban bukkantam egy zseniális oldalra, ami ha nem is főz meg helyettünk, de megmondja, hogy a hűtőnkben lévő alapanyagokból milyen ételeket készíthetünk. Pár alapanyag beírása után több tucat, de akár több száz receptet is kapunk az oldalon. https://www.supercook.com/#/recipes

 


Nekem ez is nagy segítség, mert úgy érzem az agyam ráállt ugyanarra a 10-12 bevált receptre, ami először eszembe jut, és ha nem akarjuk hónapig ugyanazt enni, akkor bizony frissítenem kell a repertoárt. Viszont utálok kész recepteket olvasgatni, mert ezer százalék, hogy mindegyikhez hiányzik valami a hozzávalókból. Most pedig nem éppen a boltba szaladgálós időszakunkat éljük, ugye.


+1, bár ezt nem olyan nehéz kitalálni, mint az ebédet. :)


Ha meglepnéd párodat vagy magadat egy különleges itallal a mai hosszú nap után, ehhez is hoztunk egy kis segítséget. Hasonlóan a hűtőben található alapanyagokhoz, italokból is kiválaszthatod, mi van otthon és már kapod is a koktél receptet hozzá.
Arra az esetre, ha előbb-utóbb messzebbre merészkednél az esti pohár bornál...
https://makemeacocktail.com/mybar/

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Szabályzat