Mommyhelp Megbízható bébiszitter
Megbízható bébiszittert keresel?

Megbízható bébiszittert keresel?

2020 június 15.

Sok elvárásunk van egy bébiszitterrel kapcsolatban. Első és legfontosabb, hogy megbízható legyen és a gyermekünk kedvelje annyira, hogy szívesen maradjon vele. De nem hátrány az sem, ha nem terheli meg túlságosan a pénztárcánkat.

Kisfiam életének első éveiben igazán nagy luxusnak számított egy kimenő apával. Mivel távol élnek a nagyszülők, ezért csak bébiszitterre tudtuk volna bízni gyermekünket, ami számunkra túl költséges megoldás lett volna. 1500-2000 Ft az órabér. Gyorsan számoltam: moziba eljutni fél óra, a film 1,5-2 óra, haza érni, ez bruttó 3 óra…túl költséges, gondoltam.
A másik problémám (és valljuk be, számomra a nagyobb), hogy olyan bébiszittert találjak, akiben gond nélkül megbízom. Ehhez mégis mennyi idő kell? Hány találkozás? Először is össze kell barátkoznia Bálinttal, hiszen hogyan is maradna itthon egy idegennel? Már a gyomrom is remeg a gondolattól, hogy mi van, ha nem a megfelelő bébiszitterre bízom rá kisfiamat.
Jól állunk, eddig két kibúvót is találtam arra, hogy ne legyen a következő 10 évben egy közös programom a férjemmel. Szép kilátások.


Hallottál már a bébiszitter kooperációról?

Egy ismerősömtől hallottam a „bébiszitter kooperációról.” A www.mommyhelp.hu oldal egy közösségi portál olyan szülőknek, akik szívesen ismerkednének más környéken élő családokkal, akikkel egy idő után egymás gyerekeire vigyáznak.
Ez az a megoldás, ami nem kerül semmibe. Megnéztem a weboldalt és úgy döntöttem létrehozok egy bébiszitter kooperációt. És milyen jól tettem.
Regisztráltam, bejelöltem a környéken élő anyukákat hasonló életkorú gyerekekkel. Hamar találtam egy anyukát, akinek szintén egy 4 éves kisfia van és a szomszéd utcában laknak. Megbeszéltük az első találkozást a közeli parkban. A gyerekek percek alatt egymásra hangolódtak, mi pedig beszélgetni kezdtünk az anyukával. Először olyan érzésem volt, mintha egy első randin vennék részt, de hamar túllendültünk ezen. Egyre többször találkoztunk a játszótéren vagy sétáltunk egyet a gyerekekkel és egymáshoz is átmentünk időnként. A gyerekek egymás játékaival örömmel játszottak, amíg mi kávéztunk egy jót mellettük.
Hetekkel később már az új barátaink vigyáztak Bálintra, amíg mi végre eljutottunk moziba apával. A legfelemelőbb az volt benne, hogy nem felvigyázót találtam Bálint mellé, hanem a barátaihoz ment el játszani, ami számára is egy szuper program volt.

A bébiszitter kooperáció mindig is létezett

Nem egy új találmány a bébiszitter kooperáció. A szerencsés családok esetében egymáshoz közel lakó szülők, testvérek, nagyszülők alkotják vagy a közeli barátok. Mivel manapság sajnos nem ritka, hogy a családtagok távol élnek egymástól, a családok többször költöznek, így ritkán tudnak a családtagok, barátok egymás életében napi szinten részt venni.
A bébiszitter kooperáció tehát nem más, mint szülők egy csoportja, akik megismerkednek egymással, rendszeresen találkoznak és egymás gyerekére vigyáznak felváltva, miután kialakult köztük a kellő mértékű bizalom.
A részletek leszervezését - mint például, hogy ki mikor ér rá, ki mennyire aktív a csoportban, hogyan ismerhetünk meg új édesanyákat – a MommyHelp oldalon található online alkalmazás teszi igazán egyszerűvé. A csoportnak közös naptára, üzenőfala van, ahol néhány kattintással előre lehet jelezni, ki, mikor ér rá felvigyázni vagy mikor van szüksége felvigyázóra. Nincs szükség excel táblázatban vagy papíron történő jegyzetekre, írogatni egymásnak, hogy ki mikor ér rá. Az adminisztráció több csoporttag esetén már nagyon terhes tud lenni. A MommyHelp elvégzi a szervezést a szülők helyett, minden fontos történésről e-mail értesítést küld.
A csoportodba meghívhatsz olyan édesanyákat is, akiket már ismersz. Oviból, iskolából vagy olyan régi iskolatársaidat, akikkel egykor barátok voltatok, de az idő elteltével elsodort titeket egymástól az élet. Ha egy iskolába, óvódába járnak a gyerekek, még abban is együttműködhettek, hogy felváltva viszitek a gyerekeket reggel, vagy hozzátok el őket, amíg a másik Anyuka túlórázik, vagy éppen bevásárol.

Megéri ennyi energiát beletenni ebbe?

Való igaz, hogy a bébiszitter kooperáció kiépítéséhez egy kicsivel több idő szükséges, mint felhívni egy bébiszittert. Ellenben idővel egy megbízható baráti társaság kovácsolódhat össze, a gyerekek is új barátokra találnak. És nem mellékes, hogy megbízható bébiszitterei lehettek egymásnak, ingyen. A bébiszitteren spórolt pénzből pedig szuper közös programokat szervezhettek magatoknak, így hogy már kimenőtök is van. 
Próbáld ki Te is a MommyHelpet! Regisztrálj ingyen és küldd el ismerős anyukáknak is a cikket, hogy minél több édesanya találjon ilyen módon bébiszittert magának!
www.mommyhelp.hu/csaladoknak

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Szabályzat