Mommyhelp Mártír, robot, házisárkány - Neked is vannak ilyen napjaid?
Mártír, robot, házisárkány - Neked is vannak ilyen napjaid?

Mártír, robot, házisárkány - Neked is vannak ilyen napjaid?

2019 december 12.

Van egy álmom. Körülbelül kilenc éve dédelgetem, mióta az első gyerekem megszületett. Ez az álom egy tökéletesen kitakarított és rendezett otthon. Egy olyan munkahely, ahonnan fixen fél négykor el tudok indulni a gyerekekért.

Nem kerülök dugóba, nem rontok be csapzottan az oviba, hanem türelmesen hallgatom a gyerekeim élménybeszámolóit. Persze, hogy türelmes vagyok, hiszen előző este színházban, esetleg vacsorázni voltam a férjemmel, a szokásos heti kimenőnkön – hála a szuper és megbízható bébiszitterünknek. Dugó persze hazafelé sincs, így alig várom, hogy nekiláthassak a főzésnek. Utána játék a kicsikkel, és várjuk a nagyot, akit ilyenkor a nagymama szállít haza a zeneiskolából.

Na jó.

Miután bilibe lóg a kezem, szemléltetem a hétköznapjainkat.

Reggel hétkor már robbanok az idegtől, mert tudom, ma is el fogunk késni. A nappali egy romhalmaz: na, majd délután kitakarítok! Milyen nap is van ma? Neee, szerda? Akkor úszóedzés a legnagyobbnak… ott kuksolok a folyosón másfél órán át, mert nincs értelme hazamennem addig. Az ovikör ilyenkor a férjemé, aki tuti késve indul el megint a munkahelyéről, jaj, szinte látom az óvónőt, ahogy forgatja a szemeit…
Végre otthon mindenki! Vacsora sehol, próbálok gyorsan kiporszívózni legalább… Van házid? Hát persze, hogy van – segítek, hogyne, oké, a porszívózás megvár. A vacsora szendvics ma is – soha nem készül el az a rakott brokkoli, amit három napja tervezek.
Fürdés, mese, mindenki ágyban, alszanak, hurrá! Éjfél körül hallom a gyerekszoba felől azt a tipikus visító sírást… hátha rosszat álmodott. Nem. Tűzforró a homloka. Harmincnyolc hat. Megint táppénz. Utálom hallani ilyenkor a főnököm hangját. Nem, nem tudjuk máshogy megoldani. De, van nagymama. 250 kilométerre. És még ő is dolgozik.


Ugye, te sem ilyennek képzelted az anyaságot?

Gyereknevelés, háztartás, munka – ezt a szentháromságot egyedül, segítség nélkül megoldani lehetetlen. Bárki bármit mond. Az állandó mókuskerék, a rengeteg feltorlódó tennivaló, az énidő teljes hiánya egy kimerült és ingerült anyát eredményez.


Hatalmas közhely, de igaz: a nagycsaládok felbomlásával hatalmas teher nehezedett az anyákra. Oké, valljuk be: nem hiányzik, hogy egy háztartásban éljünk a szüleinkkel, esetleg az anyósunkkal – ugyanakkor a másik véglet sem ideális, amikor több száz kilométer választ el bennünket tőlük. Aki egy városban él a nagyszülőkkel, ráadásul olyan nagyszülőkkel, akik örömmel vesznek részt az unokák életében, hatalmas kincs birtokosa.

Sajnos azonban ez egyre ritkább.

Biztosan te is belegondoltál már: hogy csinálják mások? Vajon Máté anyukája, aki melletted öltözteti a kisfiát nap mint nap az oviban, hogyan oldja meg a hétköznapokat? Vagy lehet, hogy ő is ugyanerről gondolkodik, mikor meglát téged? És észrevetted, hogy Vivient bizonyos napokon az a Maci csoportos anyuka viszi haza? Máskor pedig az ő kisfia megy haza Vivienékkel.

Én a múltkor jöttem rá: egy utcában lakunk a nagylányom egyik úszótársáékkal. Mennyire szuper lenne, ha felváltva hoznánk haza a csajokat, és felszabadulna heti egy délutánom! De alig ismerem őket, ki tudja, ők nyitottak lennének-e rá…

Ha a fentiek közül bármiben magadra ismersz, akkor több jó hírünk van. Az egyik, hogy nem vagy egyedül! A következő pedig: van segítség!

Ez pedig a Mommyhelp!

Hogy miről is van szó pontosan?

Ha már egy cipőben járunk, és így vagy úgy küzdünk a hétköznapokkal, miért ne nyújthatnánk egymásnak segítséget? Miért ne segíthetnénk egymásnak gyerekfelvigyázásban – ingyen és kölcsönösen?


Mindannyian tudjuk, hogy ez a gyakorlatban nem egyszerű. Bizalmatlanok vagyunk, nem szívesen vágunk bele kétséges dolgokba, hiszen a legféltettebb kincsünkről van szó!

Ebben segít a Mommyhelp, ami egy virtuális bizalmi kör, melynek tagjaként olyan emberekkel kerülhetsz kapcsolatba, akik segítséget nyújthatnak a mindennapjaid megoldásához.

Ez a MommyHelp – a hely, ahol segítségre és énidőre lelsz! Gyermekfelvigyázás, profi segítők ingyen.

 

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Szabályzat