Mommyhelp Karantén kisbabával
Karantén kisbabával

Karantén kisbabával

2020 április 15.

Bevallom őszintén, amikor a kormány kihirdette a kijárási korlátozást és elkezdett folyni a csapból a #MARADJOTTHON és #VIGYÁZZUNKEGYMÁSRA szlogen az futott át az agyamon jó oké, eddig is itthon voltam nekem ez kisujjból fog menni.

Tudni kell, hogy 4. hónapja vagyok itthon a gyönyörű kislányommal és csodásan teltek együtt a napjaink, nagyokat sétáltunk, együtt vásároltunk.

Na, már most ez a szép rózsaszín köd kezdett elszállni a szemmel elől, míg tudatosult bennem, hogy ez a karantén kisanyám nem az a karantén.
Rá kellett döbbeni, hogy a picivel való vásárlás már a múlté és a nagy séták is csak emlékeimben élnek, viszont már csukott szemmel végig tudom tologatni az udvarunk járdáján a babakocsit oda-vissza.

És sajnos mind emellé még párosult a nagyszülők hiánya is.

Megráztam magam és ötletelni kezdtem mit lehet kihozni ebből a helyzetből, hogy a baba se sínylődje meg ezt az időszakot.
Tippjeim hasonló korban otthon lévő anyukáknak, hogy olvass sok mesét gyermekednek, ha jó az idő próbálj, minél több programot szervezni az udvaron ha teheted, pl. bográcsozás, sütögetés, hogy a baba ne csak oda-vissza tologatva legyen, hanem élvezze is a kint töltött perceket. Videochateljetek minél többet a nagyszülőkkel, hogy a pici ne felejtse el az arcukat és a hangjukat.

Az én kislányom nagyon nem szeretett hason lenni, egyre többet teszem hasra, mozgatom a kis kezeit-lábait, tornáztassátok ti is a picit. Ami még hasznos, és a legtöbb baba szereti az a babmasszázs. Fürdés után masszírozzátok meg a kis pici lábakat, hátat, popsikat, hidd el élvezni fogja. 

Sőt a nagyon vagány és energiabomba anyukáknak, akikben még dúl a tettvágy tudom ajánlani a közös tornát a picivel:
https://www.youtube.com/watch?v=BCV6dTQQumw

Kitartást anyukák ezt is túl fogjuk élni, nincs olyan, amin egy pohár bor ne segíteni :)

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Szabályzat