Mommyhelp Élő webkamerával a világ legszebb állatkertjeiben
Élő webkamerával a világ legszebb állatkertjeiben

Élő webkamerával a világ legszebb állatkertjeiben

2020 március 31.

Itt a tavasz, lassan talán az időjárás is rájön erre, és kezdődhetne a kirándulás szezon. Sok kisgyermek vágyakozik ilyenkor állatkertbe. Sajnos most az állatparkok kapui is zárva vannak, a lakóival való személyes találkozásra még várunk kell még picit.

De nem kell teljesen lemondani róla! Az alábbiakban olyan állatkerteket és akváriumokat mutatunk be itthon és távoli helyeken, amelyek élő webkamerái segítségével bekukkanthatunk az állatokhoz. Gyere, utazzunk együtt és fedezzük fel a világ állatkertjeit!

Budapest Zoo
Kezdjük a barangolást a közelben, a budapesti állatkertben, amely Magyarország legrégebbi állatkertje. Az élő kamerán a szavanna kifutóra, az elefántokhoz és a fókához lehet bepillantani. Sajnos a fóka show is elmarad most, de az úszkáló fókát elcsíphetjük így is.

zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/webkamera/szavanna

Az Állatkert honlapján folyamatosan frissül a Digitális Állatkert rovat, ahol hasznos tudásanyagot, rejtvényeket és kézműves foglalkoztatót kapunk.

Üljünk fel most a képzeletbeli repülőgépre, és utazzunk egy kicsit messzebbre. Meg sem állunk egészen az Egyesült Államokig, ahová most pár másodperc alatt juthatunk el.  

Georgia Akvárium
A világ egyik legnagyobb akváriuma a hajó alakú Georgia Akvárium, amely az Egyesült Államokban található. Több száz faj és több ezer állat otthona ez az óriási létesítmény, többek között élnek itt olyan hatalmas termetű állatok, mint cetcápa vagy a beluga.Az alábbi link segítségével lehetőség van bekukkantani a vízi élőlényekhez. Élő közvetítési időn kívül korábbi felvételek érhetőek el itt. Az időeltolódás miatt a késő délutáni órákban van lehetőség élőben benézni az állatokhoz.
www.georgiaaquarium.org/webcam/california-sea-lion-cam/

San Diego Zoo
A San Diego Zoo a világ leghíresebb állatkertjei közé tartozik, többek között azért, mert itt él Kínán kívül a világ legnagyobb panda populációja.
A Kids Sandiegozoo weboldal kimondottan gyerekeknek készült, nyelvezete ezért nem bonyolult. A gyerekek az állatok böngészése közben az angol tudásukat is fejlesztik.
Az állatkertben az állatok élőhelye szerint 10 zónát alakítottak ki, így a weboldalon is lakóhely szerinti felosztásban van lehetőség ismerkedni az állatokkal és megtudni róluk sok hasznos információt.
Ezen több érdekes dologra is van lehetőség az oldalukon:

Itt is benézhetsz élő webkamerán az állatokhoz. Amennyiben élő felvételt szeretnél látni, a késő délutáni órákat válaszd az időeltolódás miatt.

kids.sandiegozoo.org/videos

Sok más érdekesség is található az odlalon:
• Állatos kifestőket lehet letölteni kicsiknek és kedves kézműves ötleteket is találhattok itt az állatok témakörében. 
• A videótárban az állatkert lakóiról találunk felvételeket, valamint a kézműves feladatokhoz szuper segítséget kisfilm formájában. 
• Érdekes történeteket lehet olvasni az állatkert lakóiról
• Állatkertes témájú videójáték játszására van lehetőség, persze csak mértékkel. :)  

Monterey-öböl Akvárium
A Monterey-öböl Akvárium Montereyben, Kaliforniában található, melyet évi szinten 2 millióan látogatnak. Ez az első akvárium, amely nagy fehér cápát gondozott és mutatott be a látogatóknak.
Az élő webkamera segítségével láthatunk itt számtalan vízi élőlényt, mint cápát, pingvineket, teknősöket, medúzákat és sok más tengeri élőlényt.


Az európai időszámításhoz képest 8 óra az időeltoltódás, így a délutáni órákban tudod elcsípni élőben az itt lakókat. Ha éppen nincs bekapcsolva az élő kamera, akkor is meg lehet nézni egy korábban rögzített felvételt az állatokról.   

www.montereybayaquarium.org/animals/live-cams/

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Szabályzat