Mommyhelp Az elvárások és a valóság két év után 2. rész
Az elvárások és a valóság két év után 2. rész

Az elvárások és a valóság két év után 2. rész

2020 február 26.

Sokat gondolkodtam, hogy mi lesz a jó döntés, és úgy határoztam, hogy mielőtt ezt meghozom, bemegyek a munkahelyemre és beszélgetek kicsit a régi kollégákkal. Hátha azzal, hogy megcsap a munkahelyi környezet szele, biztosabb leszek az irányban.

Egy keddi napon izgatottan belépek a munkahelyemre és váltok pár szót a kollégákkal. Nagyon kedvesek, az egyikőjüket különösen kedveltem, bár nem volt szoros barátság köztünk, mert ő azelőtt jött vissza szülés után, amikor én az utolsó hónapokat töltöttem ott. Látom a szemében, hogy észrevette rajtam az izgatottságot, talán még emlékszik rá, hogy milyen érzés elengedni a gyerek kezét és visszacsöppenni a felnőttek világába. Elhív kávézni és megkérdezi, hogy jól látja-e rajtam a bizonytalanságot. Valószínűleg nem sejti, hogy ezzel megnyit egy csapot bennem, és perceken át mesélem neki a félelmeimet. Megnyugtat, ő is átélte ezt, és bár vannak napok, amikor nem könnyű összehangolni a munkahelyi kötelezettséget a családi élettel, pár jó tanáccsal ellát.

Elkezd mesélni egy olyan online oldalról, ahol az Anyukáknak lehetőségük van ismerkedni más Anyukákkal, akiknek nagy segítséget nyújt az, hogy időnként vigyáznak egymás csemetéire. Ő például már egy éve összebarátkozott két Anyukával, akikkel párszor találkoztak és kiderült, hogy egy helyre járnak a gyerekek oviba. Így vannak napok, amikor ő viszi haza az oviból a lányokat, máskor pedig a másik két Anyuka teszi ezt meg. Nem kell hivogatniuk egymást, vagy viber üzenetek tucatját váltani, a Mommyhelp oldalon pár kattintással jelzik egymásnak, hogy mikor ki a soros és ezt az oldalon lévő közös naptárukban látják. Pénteken pedig kimenője volt a férjével, mert az egyik anyuka pizsi partit tartott a lányoknak. :)

Ilyen tényleg van? -kérdezem hitetlenkedve. Túl szép, hogy igaz legyen. Olyanról már hallottam, hogy baráti társaság tagjai osztják be a nyári szünet heteit, hogy az iskolás gyerekek 2,5 hónapos vakációjából pár hetet így megoldjanak. Amelyik Anyuka épp szabadságon van, ahhoz megy a többi gyerek is, így a gyerekeknek is nagy buli az otthon töltött vakáció is. Tetszett az ötlet, amikor ezt olvastam, de sajnos amikor Pestre költöztünk a barátainktól is távol kerültünk. Lehet, hogy erre is megoldást találhatunk a Mommyhelppel majd, ha nagyobb lesz Zalán…?!
Ránézek az oldalra, kíváncsi vagyok a férjemnek mennyire tetszik majd az ötlet, bár azt hiszem a közös kimenős este rész után tágra nyílt szemmel fogja hallgatni a beszámolóm hátra lévő részét. :D

Még az is lehet, hogy lesz olyan bölcsis Anyuka, aki már használja a Mommyhelpet. Milyen jó is lenne, ha találnék ilyen segítséget, miután visszajövök dolgozni. Merthogy visszajövök, időközben úgy érzem véglegesen átbillent a mérleg erre az oldalra. :)

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.
Szabályzat